Klekking i barnehagen!

Etter 21 dager begynte det endelig å skje noe i rugemaskinen. De første eggene fikk et lite hull og det beveget seg der inne.

Og etterhvert begynte hullet å bli større og større. Barna satt tett rundt og fulgte med og etter noen timer delte det første egget seg og ut kom en sprell levende kylling. Og flere fulgte. I løpet av vel et døgn kom det totalt 11 kyllinger ut. Noen måtte til slutt ha litt hjelp for å komme ut av egget. En døde før den kom ut og 2 egg var det ikke kylling i. Men stor sats blandt ungene og få være med på prosessen fra å hente egg i hønsegården, legge de i rugemaskin, til de endelig kom ut etter 3 uker.

Nå spør det bare hvor mange som blir høner, som vi helst vil ha. Av en eller annen grunn har det en tendens til å bli mange haner. Og de legger som kjent ikke egg.