I gang med båtturene!

I dag var første gruppe på båttur og det ble fisk på kroken, og vi fant spor etter sjørøvere på turen. Når vi kom tilbake ble deilig fersk lyr steikt og servert.

7 barn var med på vårens første ordentlige båttur. Vi tok turen inn under Osterøybrua og til en gammel velkjent fiskeplass. Først la vi ut to sniksnører med makrell som agn. Så var vi igang med stangfiske.

Det gikk lang tid uten napp, men etter at vi fikk litt makrellagn på kroken ble det til slutt fast fisk. En flott lyr på ca 2 kg fikk vi opp i båten. Like etterpå hadde Marte en fisk på en stund, men den slapp før vi fikk den ombord. Det var helt sikkert en enda større enn den vi fikk ;-) Etter dette ble det ikke mer fisk. Heller ikke på sniksnørene. Men da koste vi oss heller med lunsj i båten. Etter lunsj så et av barna noe ligge å flyte i sjøen, og vi kjørte bort for å se hva det var. Og jammen var det ikke en fjøl fra Kaptein Krill`s båt og på fjøla var det et glass med noen vennesjokolader. Heldige oss.

Etter dette bar det hjemmover igjen, og når vi kom tilbake til barnehagen sløyde vi fisken og steikte denne. Barne koste seg med nysteikt lyrfilet.

Vi gleder oss allerede til neste tur.......