Nissefesten på låven

I dag 17.desember var det klart for nissefest på låven. Men først måtte vi ut og lete etter nissespor. Og vi fant mye rart på veien. Til slutt ble det nissegrøt på låven og jammen dukket det ikke opp en gammel kjenning når grøtlukten begynte å spre seg rundt i låven.

Det var mange spente ig forventningsfulle barn som møtte i barnehagen i dag. Og mange hadde kledt seg i fine nisseklær. Først hadde vi adventssamling før vi gikk ut for å lete etter nissespor.

Adventssamling

Vel ute stilte vi alle opp på rekke før vi startet jakten på nissespor. Og vi var ikke komt langt avgårde før vi fant hesten ute på lekeplassen i barnehagen. Og det var tydelige spor etter fjøsnissen. Nisselua lå igjen på ryggen til Kvistur.

Vi lot hesten bestemme veien videre og jammen viste han oss vei opp i skogen der vi fant en nissesokk. Så vile Kvistur tilbake til stallen sin og vi ble med og gikk på låven. Der var det dekket langbord og klart for servering av nissegrøt. Før grøten ble det tid til en nissehistorie om når Kvistur var syk, og fjøsnissen vår fikk han frisk med å gi han nissemedisin.

Så var det klart for nissegrøt og det smakte godt, og det luktet godt. Og det var flere som luktet grøten. Etter en stund begynte barna og høre rare lyder fra hemsen på låven og plutselig så vi en nisselue som dukket opp bak noen møbler. Og nissen ville tydeligvis ha grøt. Så vi serverte han en stor skål med deilig nissegrøt og sang "på låven sitter nissen" til han. Han både vinket og smilte, men holdt seg litt unna, slik fjøsnisser pleier. men rett før han gikk fikk vi tatt et bilde av han. Vi tror både fjøsnissen og barna var vel fornøyd med årest nissefest :-)