Sjøvettuke

For å kunne bruke båten og være ved sjøen er det viktig at barn og voksne vet hvordan vi skal oppføre oss og hva vi må gjøre dersom noe går galt. Det har vi øvd på nå i april - vi har hatt sjøvettuke!

Sjøvettuken er en årlig foreteelse her i barnehagen og det begynner vi å merke på barn og voksne. De kan mye, både om hvordan vi skal unngå at noen faller på sjøen, at det er aller viktigst å ha redningsvesten på seg og hva vi skal gjøre dersom noe går galt.

I barnehagen har vi en "gutt" som heter Fredrik - vi kaller han til og med Frekke Fredrik - fordi han er litt frekk og ikke følger reglene som vi har når vi er i båten vår. Kanskje det kommer av at han mangler noe veldig viktig -nemlig hodet sitt til å tenke med ;.)

Når vi er på tur glemmer han regelen om at vi skal sitte i ro når båten kjører - og han faller derfor ut av båten.  Heldigvis er redningsvesten på, men nå om våren er det ganske kaldt i sjøen, så det er viktig at vi får han opp i båten raskest mulig, slik at han kan få av seg våte kalde klær.

Når noen faller ut av båten må alle rope: Mann over bord!! Vi må rope så høyt at den som kjører båten kan høre det - gjett om barna kan rope?

Da snur vi båten så fort vi kan, barna sitter seg ned og den voksne som ikke kjører båten gjør seg klar til å få Fredrik på plass igjen, så fort som mulig. Når Fredrik er ombord igjen sjekker vi at alt er bra; puster han og kan han høre oss? Hvis han ikke kan det, så må vi gi HLR og vi ringer 113, slik at vi kan fortelle hvor de kan møte oss. Vi kjører så mot land og fortsetter HLR helt til vi får hjelp av ambulansepersonell.

Som nevnt i begynnelse har vi hatt sjøvettuke i mange år og vi ser at dette er noe barna og voksne kan mye om - så vi føler oss trygg på at vi skal slippe å oppleve dette på ordentlig.