Prosjekt fuglekasser

Vi har i januar og februar laget fuglekasser i barnehagen. Vi gleder oss til å se om noen fugler liker kassene og flytter inn.

I januar og februar har vi gjort om gammen vår til et lite snekkerverksted. Vi kjøpte inn materialer og gikk på internett og fant tegninger og mål til fuglekasser. Og nå begynner kassene og bli ferdige og mange er allerede kommet på plass i trær og lysstolper rundt barnehagen vår. 2, 3 og 4 barn har gått sammen om å lage en kasse og det er barna som både har saget, borret og skrudd sammen kassene. Vi har laget kasser i mange forskjellige størrelser, og de passer i fra små fugler som kjøttmeis og finker, til store fugler som skogsdue og kattugler. I løpet av mars og april håper vi at mange små og store fugler flytter inn i sine nye hjem.

På tavlen ute i gangen henger et kart over barnehagen og der er kassene merket av og med hvem som har laget de. Ikke alle kassene er hengt opp enda, men listen blir oppdatert så snart kassene kommer på plass i trærne.

I tillegg har vi kjøpt en kasse med kamera i, som vi har hengt høyt oppe på veggen i barnehagen. Og så har vi strekt ledning inn i barnehagen og koblet denne til smartboarden vår. Så nå venter vi bare på at noen skal flytte inn i denne kassen. Da kan vi følge med på både eggelegging, klekking og mating av små kjøttmeiser.

Vi går spennende tider i møte!