Ingen flere revestreker....

I natt ble det skutt en rev i Barnehagen. Og barna fikk både høre om revejakten og hvorfor vi går på revejakt. De fikk også sett reven, og mange ble nok litt overasket over at reven ikke var større og skumlere.

I lenger tid har det på nattestid blitt observert et par rever som har lusket rundt barnehagen og i nærheten av alle dyrene våre. Og for ca en måned siden ble en av kaninene våre drept og spist av reven. Reven hadde da hoppet over gjerdet og greid å komme seg inn i kaninhuset der kaninen vår ikke greide å komme seg unna. Reven har også skremt sauene våre og prøvd å grave seg inn til hønene. Så da bestemte vi oss for at vi måtte snakke med en revejeger som kunne gå på revejakt. Og det var spesielt viktig at vi fikk fjernet reven før vi får lam nå rett etter påske. Og etter noen uker på jakt ble det i natt endelig resultat av jakten. Revejegeren lå i en loftsluke på barnehagen og fikk øye på reven som snek seg rundt nedenfor frukttærne rett utenfor barnehagen. Og med et smell var reven død. Alle barna har fått vært nede og sett på reven, og selv om noen synest det var litt skummelt, og gruet seg til å gå ned, ble de fort lettet når de så at reven ikke var så stor og skummel som de hadde tenkt seg.

Så nå håper vi at det blir litt færre revestreker i og rundt barnehagen i fremtiden. Men vi har fotsatt et viltkamera som følger med på det som skjer om natten og hvis flere rever kommer forbi må vi nok snakke med revejegeren igjen.......