Klekking i både fuglekasse og rugemaskin

I løpet av helgen har eggene til kjøttmeisene klekket, og 6 små kjøttmeisunger har kommet til verden. Og natt til søndag kom også den første kyllingen ut av egget i rugemaskinen vår. I løpet av mandagen kom enda en kylling, og det er hull i 5-6 egg til kan vi se inne i rugemaskinen. Stor stas for ungene som har fulgt godt med i hele dag. Spesielt er det kjekt å se på at kjøttmeispappaen kommer med larver og makker til ungenee.

I løpet av mandagen kom enda en kylling, og vi kan se at det er hull i 5-6 egg til inne i rugemaskinen. Men det kan gå mange timer fra det første hullet i egget, til kyllingen kommer ut. Ja opp til 2 døgn kan det noen ganger ta, og da kan en skjønne at barna som sitter å følger med kan bli litt utolmodige etterhvert.

Da er det litt mer fart i fuglekassen vår der kjøttmeisene flyr til og fra med småmark og åmer til de små kjøttmeisungene. Kjøttmeismamma ligger fortsatt en del og varmer ungene, men når de blir for sultne må hun ogs hjelpe til med å finne mat. Foleøpig er de små kjøttmeisene uten verken fjær eller hår, men vi kan allerede i løpet av dagen se at de vokser.